Blogs

Der findes flere gratis blogprogrammer på nettet, Google har Blogger, her skal nævnes WordPress, det program, som denne blog er lavet i.

Oprette en WordPress-blog

Gå til wordpress.com og opret dig som bruger:
Wordpress 2I nederste felt skal man give sin blog en adresse, det er en god idé at tænke over en forholdsvist kort adresse til sin blog, denne blogs adresse er fx frederiksberghf.wordpress.com, det er måske lidt langt.

Man kan godt oprette flere blogs til flere formål, fx 1yengelsk.wordpress.com, fhf2h.wordpress.com, 2a-kult.wordpress.com.

Man kan oprette flere brugere i en blog, så fx en hel klasse kan skrive indlæg – som i denne blog, hvor man kan oprette alle lærerne som brugere.

Blog-termer

Primært skriver man indlæg, dette indlæg om blogs er for eksempel et indlæg.
Det er en god idé at kategorisere sine indlæg og tilføje dem tags (mærkater), så kan man fx finde alle indlæg, der er katagoriseret under »skriftlighed«. Denne blog bruger blandt andet kategorierne:

Og disse kategorier er så lagt øverst som menuer (»Udseende«-»Menuer« i WordPress’ kontrolpanel), så man får alle indlæg i samme katagori frem ved at klikke på den tilsvarende menu. Indlæg kan godt have flere kategorier, for eksempel er dette indlæg både kategoriseret som »It i undervisningen«, »Skriftlighed« og »Diverse tips og triks«.

Hilsner Jakob